Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn verhaal (in het kort)

Mijn verhaal (in het kort) 😊 

De meeste dromen zijn bedrog... maar deze niet! 

Van jongs af aan droomde ik ervan om juf te worden. Ik herinner me nog steeds juf Nadine van het tweede leerjaar. Ik keek enorm naar haar op, ze was mijn grote voorbeeld. Zij zorgde voor het kleine vonkje dat later zou uitgroeien tot mijn passie en dat is lesgeven. 

Vanaf die tijd speelde ik steeds "schooltje" met mijn nichtjes en zusjes en je hoeft je niet af te vragen wie telkens de juf was. Ik gaf les over de planeten en de maaltafels. Het schoonschrift moest ingeoefend worden... , ik was niet te stuiten.
De dag dat mijn jongere zus naar het eerste leerjaar ging heb ik haar, of ze het nu wilde of niet, elke dag met haar huiswerk geholpen. Ze moest en zou oefenen!

Let it go! 

Opgroeien betekent ook een beetje loslaten...
Jeugddromen vervaagden en op mijn achttiende studeerde ik af aan het Sint-Lievenscollege te Antwerpen. Ik vertrok op een lange buitenlandse reis en dacht helemaal niet aan de toekomst. Tot ik totaal onvoorbereid in september voor een moeilijke keuze stond: welke studie zou ik aanvangen? 
Ik volgde het advies op om een richting te selecteren waarmee ik alle kanten uit kon en koos voor de studie rechten aan de universiteit te Antwerpen.
Ik volgde de opleiding tot het einde om één simpele reden: ik haalde goede punten. Spijtig genoeg ontbrak de passie. 

Keuzes maken is altijd een beetje verliezen... Of is het winnen?

Na mijn studies begon ik te werken als notarieel medewerkster bij een notariskantoor. Het was een uitdagende en afwisselende job. Ik heb heel veel geleerd tijdens deze periode maar het leek me niet echt iets om op lange termijn te blijven doen. De kriebels om leerkracht te worden staken de laatste jaren weer de kop op en bij een carrièrewissel in 2018 adviseerde mijn man: "Het is nu of nooit, doe wat je altijd al hebt willen doen en maak de sprong. Als je het nu niet doet, gebeurt het nooit!". Ik volgde zijn raad op en ik ben ontzettend blij dat ik de uitdaging ben aangegaan.
Toch ben ik ervan overtuigd dat mijn vorige studie een meerwaarde is voor mezelf als leerkracht!
Fijn dat je weer hebt meegelezen. Benieuwd naar meer? Hou mijn blog goed in de gaten.

Laurence

Foto 1: Eigen foto

Reacties

  1. Je hebt je hart gevolgd en dat voel je in alles wat ik hier lees... Geweldig hoe onderwijzeres je op het lijf geschreven is! Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Juf Laurence post-corona

In tijden van Corona Leraar maakt samen met twee leerlingen een pakkende video met een boodschap voor de wereld Leraar Michiel Crijns van de Sancta Maria-school in Leuven maakte met de twee meisjes die toch naar school kwamen tijdens de lockdown een video. De video kreeg de titel ‘Liefde in tijden van corona’ .  “We moeten de raadgevingen opvolgen, maar we moeten ook uitgaan van de kracht van mensen. Een universele kracht is de hoop die wij stuk voor stuk koesteren, en dat wilden we met de video overbrengen” , zegt Crijns.  Met deze videoboodschap willen zij  een boodschap van hoop verspreiden en  hopen zij dat ook na de Corona crisis de collectiviteit en de kracht van mensen samen het verschil zullen blijven maken.  De volledige video kan je  hier  bekijken. Het beste uitzicht komt na de zwaarste klim De Coronacrisis woedt nog volop maar tegelijkertijd tekenen zich de contouren af van een wereld na Corona. Maar hoe zal die eruit zien? Zal iedereen armer worden na de enorme kla

Filosoferen in Corona tijden

Hoe de de wereld er straks uitziet is niet te voorspellen. Maar we kunnen haar wel helpen vormgeven. Als ik in de mogelijkheid ben, maak ik graag tijd om tussen het dagelijkse werk door één of ander interessant artikel te lezen. Dat is in deze Corona tijd niet zo eenvoudig, vooral nu mijn jongste dochter volop aan haar zindelijkheidstraining is begonnen. Het interview met de filosofe Daan Roovers vond ik de moeite waard om met jullie te delen. De Nederlandse filosofe Daan Roovers is van mening dat niet iedereen door de lockdown gelijk behandeld wordt. Volgens haar ontstaat er misschien een soort oppervlakkige egaliteit, maar het coronavirus is zeker geen gelijkmaker, zegt zij. ‘Ouderen worden harder geraakt dan jongeren - mannen meer dan vrouwen - mensen met overgewicht meer dan mensen die dat niet hebben. Als de samenleving langzaam weer open wordt gesteld, mogen jonge mensen waarschijnlijk meer dan ouderen. En dat is ook redelijk te verdedigen.’ Een feit is dat men voor th